onsdag, september 28

Paradiset blev plötsligt en mardröm..

I söndags den 25/9 så gick vårt flyg ifrån Boracay upp till Manila för en mellanlandning och sen vidare till bussuanga och Coron. Därifrån skulle vi ta båten på ca 8 h till el nido som ska vara det finaste någonsin.. Vår plan gick inte riktigt som den skulle.. När vi landade i bussuanga så sa dem att båten inte gick förens dagen efter (vilket vi inte hade hört) och att vi var tvugna att åka in till coron town och stanna där en natt.. Där blev vi väl lite lurade och gick med på att åka till ett resort på en ö utanför coron.. Visst tänkte vi och körde först med van i över 1 h mitt ute i bergen och skogen. Där det bara fanns fattiga filippiner och deras liv. sprang allt ifrån kor till grisar till tuppar till ja gud vet jag över vägarna. Man blir rätt tagen av hur folk kan leva.. Iaf sen blev vi avsläppta där mitt i skogen och då kommer massa barn springandes och tar alla våra väskor och springer ner till en båt som vi skulle ta. Den tog 35 min och vi kom till en öde ö som hette Coralbay resort och visade sig vara ett paradis. Bara några bungalows och ngra hängmattor och tydligen finaste snorklingen. Där var allt gratis med snorkling, mat kajaker osv osv. Där var det bara vi och ett kinespar (såklart).
Tyvärr så förvandlades paradisön snabbt till en mardröm.. En tropisk storm och tryfon har kommit in över hela filippinerna och massa översvämningar överrallt.. Jag fick panik och ville bara ifrån den öde ön.. Det var tveksamt om vi kunde åka båten över men vi var typ tvugna. Vilket var ett av det hemskaste jag varit med om. Det är ju bara en sån liten båt som är handgjord av bambu som bara används här i filippinerna.. kändes sådär tryggt och sen när vi kom ut på öppet hav blåste det upp och vågorna blev högre än båten.. Blev ännu värre när t om filippinerna som kör båten får panik och skriker och grejjer.. Vi trodde helt seriöst allaihop att "nu dör vi".. Som tur va som ni kanske förstår så gjorde vi inte det vilket va skönt. hehe! Då säger dem iaf när vi kommer iland " det var otroligt att vi överlevde denna storm" TACK FÖR DEN KÄNDE JAG DÅ! usch usch. Iaf när vi kom till coron igen så visade sig att alla flyg är inställda och att hela manila(huvudstaden) ligger under vatten.

Så nu bor vi på Seadive där massa sitter sjösatta och bara kollar på tv:n där det ända dem visar är nyheterna om denna storm och alla översvämningar. Det är verkligen som när man kollar på nyheterna hemma i lilla halmstad och man ser sånt och tänker att det bara händer andra och långt ifrån sig självt.. Plötsligt är man väldigt nära det. Suger detta och vi ville bara uppleva filippinerna så som alla berättat om det. Vilket paradis det är och hur vackert allt är. Vi har ju 6-7 dagar kvar här och hoppas det blir bättre och att vi kan ta oss härifrån och komma med vårt plan den 4 ifrån puerto princessa.. Men det löser sig.
Haha jag är också världens mes som har dödsångest typ och sover med ipoden i hela nätterna för att inte höra stormen och det sjukaste regnet någonsin utanför fönstret för jag tror vi ska dö..
Men vi mår iaf bra och får göra det bästa av situationen. Det ska dra över till kina nu (mohaha) vilket inte kommer bli i vår färdriktning så känns tryggt.
Gör även ett inlägg med mer bilder ifrån ett fint filippinerna.

Sköt om er där hemma. Ciao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar